BØGER, der kan anbefales

På denne side vil jeg komme med anbefalinger af diverse bøger, som har været til stor inspiration for mig.


Bog - Lotte Paarup - Åndedrættet STRESS, SØVN og SLANK

ÅNDEDRÆTTET

- stress, søvn og slank

af Lotte Paarup


Bliv slank, bekæmp søvnløshed og stress, gennem at have et godt åndedræt.

Et dårligt åndedræt kan betyde manglende energi, større risiko for sygdomme, fysiske skavanker, et anspændt følelsesliv og meget andet. Et godt åndedræt fungerer derimod som et indre brusebad - og det har helbredende egenskaber.

Bogen forklarer ganske enkelt, hvad et godt og et dårligt åndedræt vil sige. Du bliver meget klogere på, hvorfor det har så stor betydning at have et velfungerende åndedræt - og ikke mindst hvorfor det skal have opmærksomhed og trænes. Bogen giver helt konkrete øvelser, du kan bruge i hverdagen og under mere målrettet træning.

Lotte Paarup brænder ganske enkelt så meget for emnet, at du ikke kan lade være at følge med.


livstjek-helle-gotved-bog-ha-det-bedre-med-foedderne

Ha' det bedre med FØDDERNE

af Helle Gotved


Når man står godt, går man godt - og det smitter af på hele kroppens funktion.

Efter en lang dag tænker man måske ikke på, at de trætte ben ikke kun skyldes dagens slid og slæb. Det kan nemlig også være, at man ikke har behandlet sine fødder fornuftigt.

I Ha´ det bedre med fødderne fortæller Helle Gotved alt, hvad der er værd at vide om fødder: opbygningen, kredsløbets betydning, alle de mange forskellige skavanker, man kan påføre sin fødder, strømper, fodtøj osv. Men det er aldrig for sent at gøre noget ved det, og bogens hovedformål er vise alt det, man kan gøre meget for at rette op på skaderne - eller undgå dem.

Øvelserne er illustreret med instruktive fotografier.

Ha´ det bedre med fødderne udkom første gang i 1972. Den nye udgave indeholder desuden et kapitel om barfodsløb ved Søren Ekman.


LIVSTJEK.DK_BOG_MINDFULNESS_I_HVERDAGEN

MINDFULNESS I HVERDAGEN

– gør dig selv fri af vanens magt, opnå ægte selvindsigt og styrk din tilstedeværelse i nuet

af Charlotte Mandrup


“Mindfulness i hverdagen” af Charlotte Mandrup, er en god bog til at påbegynde sin udvikling i en positiv retning – det er bare med at komme i gang.

Med “Mindfulness i hverdagen” får du alle værktøjer til at skabe et mere harmonisk liv, hvor det er nuet, der betyder noget. Bogen giver dig teknikker, øvelser og en hel masse brugbar viden – alt samme noget, du kan anvende i din hverdag. Ved at forstå dine tanker, følelser og handlinger, og dermed slippe de negative mønstre, vil du opnå en ro, som er guld værd.

Charlotte Mandrups bog er en praktisk guide til et mere mindfuldt liv. Den giver dig mulighed for at træne evnen til at være fuldt tilstede i nuet og bryde fri af tankernes tyranni.

– SMID DE MENTALE LÆNKER –

Bogens øvelser og teknikker styrker din selvindsigt ved at give en bedre forståelse af sammenhængen mellem dine tanker, dine følelser og dine handlinger. Det er første skridt på vejen til frihed og accept – til at slippe dine negative adfærdsmønstre og nedbryde de barrierer, du hele ti den stiller op for dig selv.

– VÆK FRA KRAVSTYRANNIET –
Vores liv defineres og styres i høj grad af omgivelserne, af fyldte kalendere, af andre menneskers ønsker og ikke mindst af de høje krav, vi ofte stiller til os selv.
Gennem mindfulness kan du genfinde kontakten til, hvem du er, og hvad du virkelig ønsker dig. Du vil opleve større frihed, ti lfredshed, glæde og effektivitet i hverdagen.

– NUETS SKØNHED –
Din intuition styrkes, fordi du bliver bedre til at opsnappe nuets nuancer og får adgang til ubevidste ressourcer og kompetencer. Dine sanser skærpes, især indadtil, og du kan igen mærke livet i de små ting.

– ÆGTE SELVINDSIGT OG STØRRE GENNEMSLAGSKRAFT –
Du bliver mere dit ‘ægte’ jeg og handler med større autenticitet og gennemslagskraft – både personligt og professionelt.

OM FORFATTEREN: Charlotte Mandrup (f. 1960) er rådgiver for en række topledere i både dansk og internati onalt erhvervsliv. Hun har trænet yoga og mindfulness hele sit voksne liv. Charlotte Mandrups firma specialiserer sig i organisations- og ledelsesudvikling gennem træning, struktur og selvindsigt.


LIVSTJEK.DK_BOG_LEV_I_NUET

LEV I NUET

- og få et bedre liv

af Bjarne Toftegård


Vi får ofte at vide, at vi skal leve i nuet og at vi skal tage en dag ad gangen.
Vi skal ikke kigge bagud, men i stedet have fokus på vores jeg i nuet.

“Lev i nuet – og få et bedre liv” er en selvhjælpsbog, der har fokus på netop disse elementer.
“Lev i nuet – og få et bedre liv” kan være med til at ændre og forbedre dit liv på en positiv måde.

Du får et længere liv med mere indhold og mindre stress.

I vores barndom var tiden uendelig lang. Livet virkede uendeligt langt. Men efterhånden som vi bliver ældre, går tiden ofte hurtigere og hurtigere. Livet bliver kortere og kortere. Tiden iler af sted. De fleste affinder sig med det. Men du kan gøre noget for at komme tilbage til det tempo, tiden havde i din barndom.

Bogen er overskuelig, letlæselig og brugbar.

Bjarne Toftegård giver i bogen konkrete redskaber til, hvordan du kan blive bedre til at leve i nuet, være mere tilstede og nærværende, til at få et bedre selvværd og til at skabe et rigtig godt liv  - alt sammen dele af det "at leve i nuet".

Sofia Manning, livsstilscoach, skriver i forordet til bogen:

"Jeg synes bogen er fremragende i sin overskuelige, men samtidigt dybe tilgang til emnet. Den er skrevet af en mand, der ved hvad han taler om og lever det, han skriver. Bogen er en lille perle af en tekst skrevet til dig, der ikke vil vente bare et minut mere med at være her lige nu."


Se mere om bog og pris på www.saxo.dk

SAML TANKERNE

– sådan håndterer du kognitive vanskeligheder efter stress, angst og depression

af Louise Meldgaard


“Saml tankerne” er en bog, som lærer dig at håndtere de kognitive vanskeligheder, der kan opstå efter stress, angst og depression. Nogle af vanskelighederne som kan opstå, er blandt andre, at du har svært ved at huske, at du mister overblikket, at du har svært ved at følge med eller at du glemmer, hvad du er i gang med.

Det er ikke altid nemt at skelne kognitive vanskeligheder fra dovenskab, da lighederne er mange. Alle kan opleve kognitive vanskeligheder under press eller ved søvnmangel, og det går som regel over.

I ”Saml tankerne” kan du læse om kognitive vanskeligheder, og hvad du kan gøre for at håndtere dem.