DRØMME OG MÅL – PLANLÆGNING

-

Nå dine drømme og mål - Hvad skal der til?

-

Kender du det?
Kender du det med drømme, som ikke rigtig bliver til noget?
Kender du det med planer, der aldrig rigtig bliver udført?
Kender du det med mål, som ikke bliver nået?

Hvad er årsagen? Hvad går galt undervejs? HVORFOR?

Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, hvad der ligger bag.

Her remser jeg et par mulige årsager op:

 • Hæmmende overbevisninger
 • Frygt
 • Angst
 • Økonomi
 • Tid
 • Manglende fokus
 • Manglende tro på egne evner

Virker det bekendt? Er du hørt dem før?

Hvad skal der til?
Et af de vigtigste områder at starte med er afdækning af nuværende situation, og til det kan LIVSHJULET være en rigtig god start. LIVSHJULET er et enkelt og effektivt værktøj til at give dig et overblik over udvalgte områder af dit liv. Det giver dig indblik i, hvor er du nu, og hvor vil du gerne hen og hvad der skal til for at nå derhen. Dele af GROW modellen (Reality - virkeligheden lige nu) kan ligeledes give god støtte i denne proces. Spørgsmål som: Hvor står du lige nu? Hvad har du gjort indtil nu? Hvilke forhindringer er du stødt på allerede? Har du en personlig modstand, der blokerer din motivation?

Dernæst er der behov for at få præciseret drømmen, herunder mål og delmål  - til dette arbejde vil SMART modellen være utrolig brugbar.

Spørgsmål som:

 • Hvad er det jeg gerne vil?
 • Hvad vil jeg opnå med mit mål?
 • Hvorfor vil jeg gerne nå mit mål?
 • Hvordan ved jeg, at jeg har nået mit mål?
 • Hvornår kan jeg nå mit mål?
 • Hvor lang tid ønsker jeg at bruge?

Det er vigtigt for din motivation, at målet er attraktivt for dig.

Spørgsmål som:

 • Hvilken værdi giver det mig, når jeg når mit mål?
 • Hvordan beriger målet min nuværende situation?
  LIVSTJEK.dk_Sten_dream_courage_inspire_harmony_280x160

Drømmen, målet skal være realistisk  - altså en drøm, et mål, som du tror på, at du kan opnå. Hvad har du af muligheder for at nå drømmen, målet? Hvilke forhindringer venter forude? Hvilke ressourcer får du brug for?

Med hensyn til ressourcer, så vil det især være dine egne ressourcer, der vil komme på spil i denne proces. En karakterstyrketest vil være et relevant værktøj til afdækning af dine ressourcer, samt et efterfølgende styrkearbejde vil kunne udvikle og udfolde sider af dig til støtte i dit forløb med at nå din drøm, dit mål.

Alle disse elementer: DRØM, MÅL, MOTIVATION, RESSOURCER kræver handling  ... en PLAN   - dele af GROW modellen (Will - handling) kan give inspiration til denne proces.

Min erfaring er, at de fleste godt vil, men problemet er, at det ofte er nærmest umuligt selv at præcisere, planlægge og se en løsning

... derfor er en coach, en mentor en rigtig god ide til at få sat gang i processen og til at holde dig på sporet.

Livstjek - Sten på række.800x200

LIVSTJEK.dk - To hjerter og et mål

To hjerter og et mål, tegnet af min datter, Thyra, på 13 år

 

Livstjek - LOGO Hjerte fra træ - jord-orange

livstjek-underskrift-i-kaushan-script-vibe-kielstrup-franzen

Gotveduddannet bevægelsesvejleder og -underviser
Åndedræts- og kropsbehandler ... med RAB godkendelse
Positiv Psykologi Livsvejleder, mentor og inspirator
Amager
tlf. 40 62 42 02
www.livstjek.dk
---
Faceboo icon - rund Vibe Kielstrup Franzen, Livstjek - Kropsterapeut og Lifecoach på Facebook

Faceboo icon - rundVibe Kielstrup Franzen - Vildkvinde og Sexolog på Facebook